Најновије

КАКВИ СУ ОВО ХЕРОЈИ: Операција под светлима мобилних телефона, Палестинци препуштени Богу и себи (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

У станици појаса Газе, где медицинске установе функционишу под неописивим условима, лекари на храброст и спасавање људских живота настављају са операцијама под светлом телефонских лампи.

Ова исторички нечувана хуманитарна криза налази свој израз у критичном недостатку горива за генераторе и оштећеним медицинским уређајима.

Портпарол болнице у овом подручју је додао да су од раног јутра многе медицинске установе остале без горива за генераторе, што је довело до озбиљних проблема с обезбеђивањем неопходног електричног напајања. Рањени се и даље пристижу, а капацитети болница за примање нових пацијената су на врхунцу.

Уз ово, реанимациони уређаји и вентилатори који су животно важни за обезбеђивање кисеоника пацијентима, на жалост, не функционишу због оштећења и недостатка резервних делова. Стручњаци у медицинским установама се сусрећу са највећим изазовом у одржавању живота теже ранјеним особама.

Усред ових тешких обстојности, вести да нема више места у јединицама интензивне неге шаљу треску по телеграму. Медицински тимови се боре да обезбеде најбољу могућу медицинску негу и прикупе резервне ресурсе.

ХАМАС ОДГОВОРИО БАЈДЕНУ: Ослобођено двоје америчких талаца

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА