Најновије

САД УВЕЛЕ НОВЕ САНКЦИЈЕ ДОДИКУ: На листи и његова деца

На новој америчкој "црној" листи осим председника Републике Српске, нашли су се и Горица и Игор Додик.

Министарство финансија Сједињених Држава увело је нове санкције за председника Републике Српске Милорада Додика, а на списак су додали његову децу Горицу и Игора Додика.

Осим тога, на списку се налазе и ресторан "Агапе" у власништву Горице и Иване Додик, компанија "Агровоће" која се доводи у везу са Горицом, као и компанија "Фрут Еко", која се доводи у везу са Игором Додиком, али и компанија "Глобал Либерти".

Како наводи Министарство финансија САД, две особе и четири компаније са листе чине језгро мреже подршке посебно означеног држављанина и председника Републике Српске Милорада Додика.

"Припадници ове мреже, међу којима су Додикова пунолетна деца, омогућавају наставак Додиковог корумпираног деловања у босанскохерцеговачком ентитету РС, што му омогућава да извлачи јавна средства из РС с циљем сопственог богаћења и богаћења његове породице на рачун грађана БиХ и функционалних власти у земљи", наводи америчко министарство.

Подсетимо, САД Додику су увеле санкције и 5. јануара 2022. године, као и 17. јула 2017. године због, како се наводи, опструирања Дејтонског мировног споразума.

Додик се такође налази и под санкцијама Велике Британије.

ПРОВОКАЦИЈА ИЗ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ: Шефица ЕК испољила национализам и...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА