Најновије

ЗАКЉУЧЦИ ПРЕДСЕДНИШТВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ ИДУ У СМЕЋЕ: Република Српска на потезу

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је данас да закључци усвојени прегласавањем у Председништву треба да иду у смеће и да Парламент Српске има одличну прилику да то уради.

Република Српска (Фото: Влада РС)

"НСРС и треба ове закључке да пошаље у смеће и заслужују да иду у смеће. Знате одлично какве су уставне процедуре. Имате одличну прилику да заједно са осталима подржите мој вето зато што знате да сам у праву", поручила је Цвијановић у одговору посланику ПДП у НСРС Игору Црнадаку, који је рекао да закључци треба да иду у смеће, али тврдећи да се СНСД заједно са "Тројком" договара око свих кључних питања, као и да се ради о њиховим коалиционим партнерима.

Цвијановић је поручила да бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић ни по чему није њен коалициони партнер нити ће икада бити.

"Народна скупштина Републике Српске је моја кућа, а Председништво само радно место", рекла је она.

Поручила је да закључци треба да иду у смеће зато што се никада није десило да заједнички орган на нивоу БиХ доноси овакве квалификације на рачун Српске или другог ентитета.

Истакла је да су ово опасни и закључци.

"Ово што је бошњачки члан Председништва БиХ Денис Бећировић урадио је безобразно", навела је Цвијановић на посебној седници НСРС.

Чланови Председништва БиХ Бећировић и Жељко Комшић прегласали су Цвијановић и усвојили закључак у којем се наводи да је неопходно да се с циљем доследне имплементације начела правне сигурности и владавине права, сместа прекине са ултиматумима, сепаратистичким политикама и нападима на државу БиХ и њене институције.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА