Најновије

20 КАМИОНА ХУМАНИТАРНЕ ПОМОЋИ СТИГЛО У ГАЗУ: УН додаје да је то далеко од довољног

Агенције Уједињених нација саопштиле су данас да је први конвој хуманитарне помоћи од 20 камиона који је стигао у Газу „далеко од довољног” и да представља само почетак јер је за више од 1,6 милиона Палестинаца у тој енклави хитно потребна много већа испорука помоћи.

Агенције УН, укључујући Светску здравствену организацију (СЗО), Светски програм за храну (ВФП), Уницеф и друге, навеле су у заједничком саопштењу да су деца и болесни људи у најкритичнијој ситуацији и упозориле да деца „умиру алармантном брзином” јер им је ускраćено право на храну, воду и здравствену заштиту.

 Агенције су позвале на хуманитарни прекид ватре и тренутни, неограничени приступ за хуманитарну помоћ широм Газе, објавио је Тајмс. „У Гази је била очајна хуманитарна ситуација пре најновијих непријатељстава. Сада је катастрофално. Свет мора учинити више”, истиче се у саопштењу.

Организација Лекари без граница (МСФ) у међувремену је саопштила да је здравствени систем у Гази „суочен са колапсом” јер су болнице претрпане и недостају им ресурси. „Недавно смо дали велику донацију медицинских залиха, укључујуćи лекове, анестетике и медицинску опрему болници Ал Шифа, главној хируршкој установи у Појасу Газе”, објавила је МСФ на платформи X (Твитер)

УКРАЈИНЦИ КРЕНУЛИ ИЗ СВЕ СНАГЕ ПА СЕ ПОЛУПАЛИ: Руска армија заузима много важно упориште

Извор: Танјуг.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА