Најновије

КРЕЋЕ "ДОГОВОРЕНИ" ПРИТИСАК НА ИЗРАЕЛ? Одлагање упада у Газу или страх?

Америчка влада извршила је притисак на Израел да одложи копнену инвазију на север Појаса Газе како би се ослободило још талаца, али и како би могла да стигне помоћ у Газу, рекла су данас два извора упозната са ситуацијом. Ослобађање две Американке у петак указује на то да би Хамас могао да ослободи више од 200 талаца који су отети након смртоносног упада на југ Израела пре две недеље, пренео је Си-Ен-Ен.

 „Администрација је притисла израелске лидере да одложе копнену офанзиву због напретка у ослобађању талаца и потреби да камиони са хуманитарном помоћи уђу у Газу”, рекла је особа упозната са разговорима. Упитан у суботу, да ли је сугерисао Израелу да помери почетак инвазије, председник Америке Џозеф Бајден рекао је кратко да „разговара са Израелцима”. Катар, који је посредник за Америку и Израел, предводио је преговоре са Хамасом о ослобађању талаца откако их је Хамас отео пре две недеље.

Према дипломати упознатим са детаљима операције, у преговоре улазе и разговори о достављању неопходне помоћи Гази и потреби за привременим прекидом ватре, како би затвореници изашли на слободу. Израел, засад, није послао сигнал да разматра прекид ватре, преноси Танјуг.

ПРЕСКУПА ПРЕТЊА ИЗРАЕЛА: Разорићемо Либан, само ако кренете на нас

Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА