Најновије

''НОВОСАДСКИ КЛАН'' У БАЊСКОЈ? Куртијеве оптужбе и одговор Министарства одбране Србије

Курти наводи да је пре две деценије земунски клан владао Србијом, а сада је његово место, каже, заузео "новосадски клан".

Бањска (Фото: Јутјуб)

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изнео је нове оптужбе на рачун Србије и председника Александра Вучића поводом догађаја у Бањској од 24. септембра.

"Паравојни, терористички напад у Бањској организовао је клан из Новог Сада, на чијем је челу министар одбране Србије Милош Вучевић", тврди, између осталог, Курти у објави на Фејсбуку.

Курти даље наводи да је Милош Вучевић, председник странке СНС, три пута биран за градоначелника Новог Сада "уз помоћ Звонка Веселиновића" и да је најближи пријатељ брата председника Србије Андреја Вучића".

"Око 40 православних ходочасника у манастиру Бањска 24. септембра било је из Новог Сада. Можда случајно, истрага би требало да покаже. Терористичка група у бекству коју предводи Милан Радоичић борави у Рашкој. Злогласни МУП Србије дао им је беле и црне аутомобиле типа шкода октавија", написао је Курти.

Додаје да је пре две деценије земунски клан владао Србијом, а сада је његово место, каже, заузео "новосадски клан".

"Злочинци у рату, злочинци у миру, злочинци у Србији, злочинци на Косову", написао је Курти уз додатне оптужбе на рачун председника Србије Александра Вучића, кога назива шефом свих шефова, "који је ту да докаже да иако злочин диктира државу, у ствари држава је та која диктира злочин".

Курти је навео надимке неких људи које оптужује да су криви за "терор у северним косовским општинама".

"У четири северне косовске општине су терор, криминал и култура насиља паравојске Делија, навијача Црвене звезде, која се исказује надимцима екстремиста као што су: Мами, Луне, Дацо, Руси, Немац, Гиле, Драго, Ацо, Цоми, Бели, Мићко, Прки, Мрки. Међутим, Косово нема јурисдикцију у Србији. Зар ЕУ и САД не би требало да формирају Специјални суд за новосадски клан? Балканска мафија би доживела кобни ударац, док би регион Балкана био потпуно отворен за европску демократију, правду, трајни мир и убрзани развој", закључио је Курти.

Министарство одбране: Куртијеве гнусне и беспризорне лажи

Министарство одбране саопштило је да апсолутно одбацује гнусне и беспризорне лажи које је данас изнео премијер привремених институција самоуправе у Приштини Аљбин Курти и позива међународну заједницу да неодложно реагује како би се зауставила запаљива и прљава медијска кампања приштинског руководства усмерена према Србији и њеним званичницима.

"Наглашавамо да је у интересу очувања мира и стабилности на Косову и Метохији од кључног значаја да се привремене институције у Приштини приморају да одмах прекину свакодневни терор над српским становништвом, имплементирају све досадашње споразуме и одмах формирају Заједницу српских општина", саопштило је Министарство одбране.

Како је наведено у саопштењу, "дрске лажи, увреде и клевете које Курти свакодневно пласира у склопу прљаве медијске кампање против државе Србије и њеног руководства у потпуности разобличују његове намере да разори сваку шансу за смиривање тензија у нашој јужној покрајини".

Министарство одбране саопштило је и да ће с Војском Србије остати посвећено својим уставним и законским улогама у циљу очувања безбедности и мирног живота свих грађана Србије.

"Уверени смо да су данашњи, као и низ досадашњих клеветничких иступа представника привремених приштинских институција, недвосмислен доказ у чијем интересу је изазивање хаоса и насиља, а у чијем очување мира, наставак дијалога и постизања политичког решења кризе на Косову и Метохији", сматра Министарство одбране.

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА