Најновије

ВЕЛИКИ ПОВРАТАК ОТПИСАНОГ? Сферопулос прави велике промене?

Као гром из ведра неба појавила се званична информација да Душко Ивановић више није тренер КК Црвена звезда. Није се много чекало на наследника црвено-белих, очекује се да Јанис Сферопулос преузме ужарену клуба тима са Малог Калемегдана. Навијачи су почели већ и да се питају да ли то може да промени статус Немање Бјелице.

Чињеница да је грчки стручњак као последњи ангажман имао четворогодишњи мандат у израелском Макабију дефинитивно говори о томе какви су његови квалитети, поготово када узмемо у обзир да је реч о клубу који тренере мења прилично често, поготово када су у питању страни стручњаци.

Пре ангажмана у Тел Авиву, исти временски период провео је и на клупи Олимпијакоса, што нам јасно говори да у Црвену звезду стиже тренер који је и те како искусан и искусан је на највишем нивоу европске кошарке.

То је нешто што би могло да на Мали Калемегдан донесе приличну дозу сигурности и континуитета - ово није човек који је до сада радио у малим срединама, његове амбиције су увек највише! Цело представљање можете прочитати овде, а отвара се и питање које још није затворено у потпуности - Немања Бјелица.

Подсећамо, Звезда и Бјелица су се начелно "растали", али ништа од тога није озваничено. 

Наиме, Немања Бјелица је дошао у тим Црвене звезде као играч Фенербахчеа, а договор две стране био је сличан, малтене идентичан оном који је имао и Перо Антић када је баш из истанбулског клуба дошао на Мали Калемегдан 2017. године. Већи део плате је у оба случаја исплаћивао турски тим, у Бјеличином случају 80%, док је Звезда плаћала преосталих 20 процената. 

Оно што је јако битно напоменути јесте да је у оба случаја у питању био отворени уговор, те да је КК Црвена звезда задржао право да се, уколико дође до непредвиђених околности, растане са играчима. 

Повреде већ дуго муче Бјелицу, често се обнављају и то представља озбиљан проблем, али је било јасно и да не штима све у односима и да Ивановић не рачуна озбиљније на "Белог". 

- Истина је само једна. Нема сукоба између Ивановића и Бјелице. Огласићемо се за неколико дана - поручили су из црвено-белог табора 11. октобра.

Ипак, до тог најављеног оглашавања није ни дошло, али није дошло ни до повратка Бјелице у Фенербахче. Спекулисало се о томе да ли ће Бјелица завршити каријеру, али остаје да се види и да ли ће долазак Сферопулоса нешто променити у случају легендарног репрезентативца Србије са којим прича о одласку још није званично затворена. 

Извор: Спортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА