Најновије

ВРАГ ОДНЕО ШАЛУ: Словенци се позивају да се легално наоружају

Бивши словеначки премијер Јанез Јанша коментарисао је увођење полицијских контрола на граници према Хрватској и Мађарској, па позвао Словенце да се легално наоружају, јер је, како наводи, "враг однео шалу".

Пиштољ (Фото: Pixabay)

Враг је однео шалу. Наоружајте се. Легално, написао је Јанша на друштвеној мрежи Икс.

Додао је да су паметни схватили позив, а остали ће, каже,веровати премијеру Роберту) Голобу, Поклукару и Шарцу да су способни да заштите Словенију, али и њих лично у случају терористичких напада.

Јанша је навео да је реч о државним званичницима који, како каже, од јуна игноришу позиве његове Словеначке демократске странке (СДС) о сазиву Већа за националну безбедност на којем би се расправљало о мерама за сузбијање илегалних миграција и управљање безбедносним ризицима.

Званична Љубљана је од петка у поноћ на граничним прелазима према Хрватској и Мађарској увела појачане полицијске патроле. Како је раније саопштено, ова мера би требало да важи 10 дана, али са могућношћу да буде продужена.

Срушили су ограду, а сада, када у паници поновно уводе контроле на граници са суседима само преусмеравају проток илегалаца са саобраћајница у вагоне, написао је Јанша и прозвао министра одбране Марјана Шарца да, како је навео, тај ресор води као "ријалити шоу".

Притисак масовних илегалних миграција радикално разара постојећи начин живота у ЕУ и јача милитантне, протерористичка језгра у европским метрополама. Некада сигурни и успешни градови бележе невиђени пораст криминала. Ту, нажалост, спада и Љубљана, навео је Јанша и додао:

Последњим упадом палестинских терориста у Израел још једном се потврдило колико је важно да народ буде добро и легално наоружан.

Јанша тврди да су јасне три ствари:

"Да с вероватношћу можемо очекивати заоштравашње безбедносне ситуације, да садашња гарнитура власти није ни приближно способна за правовремене процене, припреме и деловање, да је свако дужан да учини све што је у оквиру уставног поретка могуће за заштиту своје породице и домовине".

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА