Најновије

АМЕРИЧКИ ШАМАР ИЗРАЕЛУ - Немате план за упад у Газу

Америчке власти сматрају да Израел није израдио прецизан план копнене операције у Појасу Газе који би било могуће реализовати и забринуте су због тога да би спровођење операције могло да доведе до великог броја жртава међу цивилима, пише „Њујорк тајмс“ позивајући се на изворе.

Како су навели амерички званичници, од 7. октобра они нису ниједном чули у разговору са представницима Израела војни план за уништење радикалног покрета Хамас.

Према њиховом мишљењу, израелска војска може да изабере једну од две варијанте: или да изводи ограничене ваздушне ударе и да истовремено ангажује специјалце за копнену операцију, као што су радили Американци у Мосулу 2016-2017., или да уђу у Газу тенковима и са пешадијом у операцији налик на ону у Фалуџи 2004. године.

Међутим, у оба случаја може доћи до великог броја цивилних жртава али и војника, па због тога у Пентагону многи сматрају да би најбоља била операција по моделу оне из Мосула и Раке у градским условима, мада и она може да доведе до великог броја људских жртава.

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА