Најновије

ВЕЛИКИ ГУБИЦИ: Украјинска војска је изгубила хиљаде војника на Доњецком правцу

Украјинска војска је у последње две-три недеље изгубила хиљаде војника, рекао је за РИА Новости Јан Гагин, саветник шефа ДНР.

„Од тренутка када смо започели активна дејства на нашој страни, већ пре две-три недеље, непријатељ је претрпео значајан губитак људства – тај број се мери хиљадама. А што се тиче техничких губитака, они се сада броје на стотине. То је прилично значајно“, рекао је он.

Према речима саговорника, Оружаним снагама Украјине почињу да понестају залихе страног наоружања.

„А без нове помоћи Украјина, наравно, ни у ком случају неће моћи да преживи. Ми то разумемо, и они то разумеју, зато су у Кијеву поново забринути да привлаче пажњу, да узврате наклоност Бајдену и другим лидерима НАТО земаља, како би наставили да добијају оружје и новац за рат“, закључио је Гагин.

Прошле недеље је саветник шефа ДНР изјавио да руске трупе уз активну подршку артиљерије и авијације успешно напредују у правцу Артјомовска и Доњецка.

Према информацијама Министарства одбране у последња 24 сата, војска Украјине изгубила је више од 550 војника, тенк, два оклопна возила, четири аутомобила и хаубицу „мста-Б” на доњецком правцу.

ШАМАР КИЈЕВУ: Рат на границама Израела открио је узнемирујући проблем за Украјину

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА