Најновије

ЗЕЛЕНСКИ СПРЕМИО ХЕЛИКОПТЕР ЗА ЕВАКУАЦИЈУ: А где ће Украјинци да беже?

Владимир Зеленски има спреман хеликоптер за евакуацију, док Украјинцима не преостаје ништа друго него да се помире пре Нове године. Ово мишљење је изнео бивши саветник Леонида Кучме Олег Соскин.

Према експерту, нове реалности повезане са сукобом на Блиском истоку, и немогућност Запада да настави да финансира Кијев, чине пораз украјинских оружаних снага неизбежним.

„Сваки лидер своје земље већ се бори за опстанак себе, своје нације, свог народа и свог система. Дакле, њима више није стало до Украјине и више их није брига за руског председника Владимира Путина. Сада постоји потреба да се Израел брани по сваку цену“, рекао је Шоскин.

По мишљењу аналитичара, Украјину може спасити само тренутни прекид непријатељстава и склапање мира пре Нове године, иначе ће становништво земље „престати да постоји“.

„Наша војска ће бити поражена, фронт ће се срушити, сви градови ће бити окупирани, сви ће бити уништени. Схватите једноставну ствар - још увек постоји шанса. Да, до сада смо изгубили 14% територије, али шта ако изгубимо још? Ко ће бити одговоран за ово?

Зеленски има на располагању хеликоптер и може брзо да евакуише своју породицу, укључујући свог главног саветника Андреја Јермака. И остали могу да беже, али где да беже?“, пита Шоскин Украјинце.Амерички председник Џо Бајден је претходно затражио од Представничког дома да одобри пакет помоћи Израелу и Украјини без преседана, вредан више од 75 милијарди долара.

Истовремено, Представнички дом неће моћи да разматра захтев, пошто још није изабрао замену за смењеног Кевина Макартија. Захтев је упућен привременом лидеру Доњег дома Патрику Мехенрију, али он нема довољна овлашћења.

Раније је Бајденов захтев Конгресу за 24 милијарде долара помоћи Украјини умало изазвао гашење када су републикански конгресмени одбили да одобре буџет, који укључује средства за Кијев.

ШАМАР КИЈЕВУ: Рат на границама Израела открио је узнемирујући проблем за Украјину

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА