Најновије

ВУЧИЋУ ОГЛАСИ СЕ! Држава мора хитно да реагује кад се нарушава Резолуција 1244

Српска странка Заветници апелује да је кршење Резолуције 1244 ван свих норми и да тражи хитну реакцију Београда, а тзв. амерички амбасадор у Приштини који нема легитимитет додатно "подгрева" ову ситуацију.

"Отворена подршка, коју је тзв. амерички амбасадор у Приштини пружио формирању самопроглашене војске Косова, директно крши Резолуцију 1244 и захтева хитну реакцију надлежних државних институција. Београд мора да подсети покровитеље Приштине да је према свим одлукама Уједињених нација забрањено постојање и функционисање било које наоружане групе косовских Албанаца, укључујући и тзв. Косовске безбедносне снаге", наводи се у саопштењу Заветника. 

Такође Заветници говорећи о легитимитету оружаних формација, наглашавају да је КФОР једини дужан да направи преко потребни мир

"Једина легитимна оружана формација, која има мандат да осигура мир и безбедност српског и албанског становништва је КФОР, чија је обавеза да безусловно разоружа сваку албанску паравојну групу, која се на КиМ налази мимо Резолуције 1244", кажу у саопштењу. 

Порука Александру Вучићу и званичном Београду није изостала.

"Неприхватљвио је да власт у тренуцима док се ствара нови вид притиска и безбедносне претње за Србе на КиМ, поступа супротно државним и националним интересима и на захтев америчког амбасадора Кристофера Хила повлачи јединице Војске Србије са административне линије и смањује буџет за војску и полицију. Обавеза државе није да спроводи политику Пентагона и гази Устав већ да снажно инсистира на демилитаризацији Куртијевих хунти, и од Савета безбедности затражи да обезбеди неометан повратак српске војске и полиције у покрајину, као што то предвиђа Резолуција 1244", наводе Заветници.

ЕКСПЛОЗИЈА КОЈУ КИЈЕВ ЗАТАШКАВА: НАТО у паници после руске прецизности, све је горело у секунди

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА