Најновије

МЕДВЕДЕВ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ: Мала слатка стара Европа

Медведев је имао нешто да поручи Европљанима....
Медведев / Скриншот

Медведев / Скриншот

Европа, не само да је изгубила Русију као стратешког партнера, већ је постала и прави непријатељ Москве, каже заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Говорећи о некадашњем статусу Русије као „предвидивог партнера Европе“, он је истакао: „Ми сада нисмо чак ни суседи, већ прави непријатељи“.

„ЕУ сада бунца о потпуној непредвидивости Русије, гради сумануте теорије завере, троши астрономске суме за одржавање своје безбедности. Европска унија је изгубила Русију као дугорочног стратешког партнера. Нисмо срећни због тога, али је то чињеница“, објавио је политичар на својој страници на друштвеној мрежи ВКонтакте.

Он је истакао да је енергетска сарадња Европе и Русије веома дуго била покварена или замрзнута и сада су дошла тешка времена за ЕУ.

„Европа се крваво и без анестезије кастрирала, одбијајући енергетску сарадњу са нашом земљом. Она је јако дуго покварена или замрзнута. Али сада Америка, трљајући руке, снабдева Европу својим течним природним гасом по превисоким ценама”, истакао је Медведев.

Као резултат тога, наставио је политичар, економије највећих европских земаља, које су дуги низ година биле покретачка снага Европске уније, показале су значајан пад и опоравак ће бити (ако уопште буде) веома спор.

„За слабије земље западне Европе ово је лоша перспектива. Тешка времена ће дуго трајати”, приметио је он.

Европска унија, након свађе са Русијом, тоне у деградацију: Москва и Вашингтон ће се пре или касније договорити, али Брисел неће повратити свој утицај, каже заменик председника Савета безбедности Русије, преноси Спутњик.

„Вашингтон не може да побегне од Русије, Кине и земаља глобалног југа. И нема смисла да започињемо прави рат са Америком”, написао је он.

Али „слатка мала стара Европа“ ће ускоро нестати, додао је Медведев.

Прочитајте ОВДЕ шта Јовановић каже о опозиционој сарадњи

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА