Најновије

РАКОВИЋ: Попис би показао да су Срби већина у Црној Гори (ВИДЕО)

Историчар Александар Раковић сматра да се попис становништва у Црној Гори одлаже, јер би показао да су Срби већина у тој држави.

Александар Раковић (Фото: Медија центар Београд)

„Истраживања су показала да би попис у Црној Гори показао да су Срби већина, па се зато буне и одлажу га”, казао је Раковић за Танјуг.

Он је навео да су свуда на нашем простору у попис увршћена питања националне, верске и језичке припадности, док су многе европске земље избациле националност и вероисповест.

Раковић каже да он лично не зна шта ће се битно променити у тих месец дана, за колико је ман­да­тар Ми­лој­ко Спа­јић од­ло­жио по­пис становништва.

Адвокат Тома Фила сматра да одржавање пописа у Црној Гори некима не одговара, све док се не избаци питање националности из њега.

„Попис не одговара овоме што га је померио за 30 дана, а у међувремену ће опет да помери још и учиниће све да се, ако може избаци питање националности, а онда попис не значи ништа”, казао је Фила Танјугу.

Мандатар за састав нове владе Црне Горе Милојко Спајић је пре неколико дана најавио да ће нова извршна власт, заједно са парламентарном већином, предложити одлагање пописа за месец дана, а као разлог за одлагање је навео да би се у том периоду створили услови да тај процес добије апсолутни легитимитет.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА