Најновије

ГЕРВАЛА ТВРДИ: Нови предлог за ЗСО "по Уставу Косова"

Министарка спољних послова тзв. Косова Доника Гервала Шварц рекла је у интервјуу за "Глас Америке" да је Аљбин Курти понудио међународним представницима да се примени Основни споразум, који је са Србијом закључен у Бриселу у фебруару ове године и план имплементације из марта, који у тачки 7 и 10 предвиђа део који се односи на самоуправу косовских Срба.

"Нови документ који смо добили, за који не знам да ли ће се звати Заједница или како ће се звати, који служи за спровођење плана закљученог у фебруару, поштује забринутост, поштује Устав 'Косова' и сва друга документа која обезбеђују функционисање наше државе", навела је Гервала.

Истиче да је важно да споразум из фебруара ове године (Бриселски споразум) буде примењен у целини, јер примена само делова споразума "неће донети напредак", као ни "жељену нормализацију".

Она тврди да није први пут да је "високи представник ЕУ пристрастан у оцени ситуације".

"Борељ се такође у прошлости истицао изјавама које нису одражавале реалност дијалога, нису одражавале реалност ставова 'Косова'… Премијер 'Косова' је понудио јасан излаз из ситуације у којој се налазимо, а тај начин је председник Србије одбио", истакла је Гервала и додала да се нада да ће "међународна заједница извршити прави притисак, изрећи праве санкције Србији, како бисмо имали прилику да кренемо ка нормализацији наших односа".

Прочитајте ОВДЕ шта Галијашевић каже о подршци Бошњака Хамасу

Извор: РТ 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА