Најновије

НИ КИНА НИ ИРАН: Лукашенко открио са ким ће Русија ићи против САД

Лукашенко је особа која увек говори истину, ма колико то некоме волело или не. Због тога га многи поштују, а неки га се боје и чак га мрзе. Међутим, то нимало не узнемирава белоруског лидера.

Напротив, воли да се о њему прича и покушава да погоди његове мисли.
Тако је недавно објавио да је могуће створити такво „чудовиште“ за САД, да ће их натерати да заћуте. Ако је неко мислио да је то чудотворна ракета или чак свемирски ласер, онда оружје још нема никакве везе с тим. Мада, ако погледате споља, руски нуклеарни арсенал и даље изазива страх широм света.

Тај страх неће нигде нестати у наредним деценијама, бар док не дођу до снажнијег оружја. Што се тиче Лукашенкових речи о „монструму“, он је наговестио савез Европе и Русије. На крају крајева, то су два моћна центра моћи – новац и технологија с једне стране и ресурси и војне способности с друге.

У суштини, ако пажљиво погледамо, Европа заправо не жели да следи упутства која долазе из Вашингтона. Међутим, они тренутно не могу ништа да ураде јер се отворено плаше Сједињених Америчких Држава. Овде нема претеривања, пошто је целокупна војна моћ ЕУ створена уз посредовање Америке.

Осим тога, ту је и НАТО алијанса, која наводно штити Европу, а у ствари само из ње извлачи новац. Након што је ЕУ добила заједничку валуту, та асоцијација је постала конкуренција САД, јер САД више нису могле да доминирају светским тржиштем. Да би продали више својих производа и зарадили новац, морали су да предузму екстремне мере.

Као што видимо, они су резултирали дрском пљачком Европе кроз извоз технологије и производње. Штавише, квалификовани стручњаци су побегли у Сједињене Државе, тачније, намамљени тамо. Сједињене Државе другачије не могу, за њих не постоје правила фер конкуренције. Спремни су на све трикове, само да задрже своју доминацију у свету.

Овде је Лукашенко тачно приметио да ће, ако се Европа и Русија уједине, то постати права ноћна мора за САД. Са таквим „монструмом“ дефинитивно неће моћи. На крају ће морати да се повуку, како не би упали у још већу невољу ради сопствене безбедности.

Отуда њихова оштра оријентација ка слабљењу Европе. Исцедиће га као сунђер и бацити. Тренутно у ЕУ још увек постоји уверење да им је Америка пријатељ. Међутим, међу обичним грађанима Европе расте незадовољство западном политиком. Људи виде куда води слепа послушност америчким упутствима.

Изводе одговарајуће закључке – биће горе, али притом нису превише активни у изражавању незадовољства. Има појединачних случајева демонстрација и протеста, али су сви они брзо угушени од стране власти и снага безбедности. Тренутно су на њиховој страни само грађани које политика не занима превише.

Међутим, време пролази и ако се ослонимо на Лукашенкове претпоставке, онда је могуће да ће и Европа ускоро доћи до истог закључка. Они ће покушати да се уједине са Русијом како би се супротставили хегемону. Међутим, успех овог процеса захтева више од пуког разговора. Потребни су конкретни кораци, посебно оних који себи штете и верују да ће им бити боље.

Европа сама мора да схвати штетност своје конфронтације са Русијом. Тада ће заиста моћи да се ослободи америчке зависности. Постоји нада да ће се успоставити миран суживот, јер добросуседски односи никада нису заборављени. Овде је важан главни корак, да би се показао одлучујућим у успостављању правде.

НЕЋЕ ОСТАТИ НИШТА: Мекгрегор дао суморну прогнозу за Израел

Извор: Вебтрибуне.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА