Најновије

СЛУТИ НА РАТ СВЕТСКИХ РАЗМЕРА, ОВАКО ЈЕ КРЕНУЛО У ИРАКУ: Шта то возе амерички авиони који непрестано слећу? (МАПА)

У последња 24 сата, небо изнад Блиског истока постало је позорниште интензивних војних активности. САД су у Израел послале више од 20 војних транспортних авиона, настављајући серију која је убрзано започела са преко 60 летова јуче. Овакав густ распоред покретања и слетања био је сличан само догађајима приказаним шест месеци пре америчке инвазије на Ирак, што наводи на злослутне паралеле.

Како ствари стоје, никад смо ближе сукобу.

Иако није било официјалних изјава о природи ових мисија, учесталост и интензитет ваздушних операција наводе на то да се ради о нечему више од рутинских маневара. САД и Израел, обе земље са снажним стратегијама у области националне безбедности, могуће је да се припремају за предстојеће страховито поглавље у међународним односима.

Тренутна геополитичка клима је наелектрисана, са старим светским силама које показују знаке да су на стражи и новим играчима који жељно ишчекују своју прославу на међународној арени. С овим необичним војним активностима, читав свет сада паљљиво прати развој догађаја, свесни да сукоби који изгледају далеки могу веома брзо постати међународни, промењујући животе милиона.

КИЈЕВ УЗВРАЋА УДАРАЦ ЕВРОПИ! Време тече сад, да ли је ово почетак краја?

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА