Најновије

"БиХ последња колонија у Европи"

БиХ данас нема суверенитет, она је протекторат којим владају странци и последња колонија у Европи. То потврђује и постојање институције високог представника, недемократске категорије која је у супротности са европским интеграцијама у БиХ и свему што чини демократско друштво, речено је из Кабинета председника Владе Републике Српске за Руску газету.

Република Српска (Фото: Влада РС)

Из Владе Републике Српске саопштено је да се Српска бори за очување Дејтонског мировног споразума.

- Желимо да развијамо Републику Српску као једну од европских регија, слиједећи друге позитивне примере - Фландрију, Венето и тако даље. Желимо да постанемо партнер свима чији је циљ сарадња и одбацивање ситуације ропства, у које нас гурају неке стране дипломате. Република Српска ће наставити да се бори за оно што јој по Уставу БиХ и Дејтонском споразуму припада и неће дозволити да буде уништена. Ми нисмо присталице сецесија, али ако се настави угњетавање Републике Српске од стране политичара из ФБиХ и неких страних амбасада, кршење Устава БиХ и подривање Дејтонског мировног споразума, Република Српска ће, као крајње средство, прибећи овом, односно оствариће право народа на самоопредељење у складу са резолуцијама Уједињених нација - речено је из Владе Српске за Газету.

Из Владе Републике Србије речено је да су Срби европски народ који се залажу за очување посебности и идентитета сваког народа, здравих породица, обичаја, поштовања традиционалних европских вредности и културе, који су грађени вековима и заснивају се на хришћанству.

- Република Српска се бори за очување суверенитета народа и држава и сматра да се у процесу даљих европских интеграција морају очувати вредности које сваки народ уноси у ову европску породицу. Срби се залажу за уједињену Европу, Европу сарадње и просперитета, али и Европу која поштује сваки народ и његово право да суверено одређује своју будућност и гради политичке односе у складу са својим интересима. Боримо се за очување суверенитета народа и државе - истакли су из Владе Српске.

Из Кабинета премијера Српске наглашено је Република Српска не жели да се меша у сукобе великих сила и да жели да остане неутрална у међународним оквирима.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА