Најновије

РУСКА ВОЈСКА УПОЗОРАВА: Украјина и САД спремају огромну провокацију у Лавову

У украјинском граду Лавову је, уз подршку САД, одржан тренинг на којем су увежбаване методе извођења провокације уз помоћ вируса птичјег грипа, како би се Русија оптужила за биолошку диверзију, тврди начелник Снага за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије Игор Кирилов.

Хемијски напад (Фото: РИА Новости)

"У Кијеву је 2023. године наставио са радом Украјински научно-технолошки центар (UNTC) који је главни посредник у расподели грантова Пентагона. Уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој и посредовање, UNTC је на бази Националног медицинског универзитета 'Галицки' у периоду од августа до септембра 2023. године у Лавову одржао вежбу о реаговању на биолошке претње, саопштио је Кирилов, преноси агенција РИА Новости.

Према тврдњама Министарства одбране Русије, у вежби су учествовали представници украјинских државних органа, укључујући Службу безбедности Украјине (СБУ) и полицију, као и запослени у западним непрофитним организацијама.

"Подсетићу да је у последње време највише проучаван микроорганизам у лабораторијама са високим нивоом изолације патогени вирус птичијег грипа. Има могућност да прелази са врсте на врсту, а стопа смртности међу људима (који се заразе овим вирусом) је висока", саопштио је Кирилов.

По његовим речима, није случајно да је употреба тог патогеног биолошког агенса била укључена у сценарио вежби.

Резултат тог сценарија, према тврдњама руског званичника, био би да се Москва оптужи да не поштује захтеве Конвенције о забрани биолошког и токсичног оружја, да се дискредитује на међународној сцени и да јој се уведу додатне санкције.

Руски упад у објекат '’Азова'’ погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА