Најновије

МАЂАРИ НА УДАРУ: Зеленски продао Украјину BlackRock-у (ВИДЕО)

У најновијој епизоди Теша Подкаста, Ласло Тороцкаи, истакнути мађарски политичар и лидер парламентарне странке Наша Отаџбина, бивши лидер 64 Жупаније, поделио је своје дубоке увиде о текућем рату у Украјини, стању ствари у Мађарској, и критичним питањима која се тичу имиграције на мађарско-српској граници.

Ласло Тороцкаи (Фото: Јутјуб)

Тороцкаи је нагласио своје уверење да актуелни сукоб у Украјини није рат између Украјинаца и Руса, већ већи геополитички сукоб између САД и Русије, део глобалног плана који има за циљ успостављање новог, униполарног светског поретка. Снажно је изразио своје противљење овој глобалистичкој идеји, објашњавајући да последице рата и међународног мешања штете украјинском народу, доводећи до проблема као што је продаја украјинских земаља америчком финансијском сектору, конкретно спомињући BlackRock.

Истичући патње мађарске мањине у региону Закарпатје, Тороцкаи је изразио озбиљне забринутости због онога што је назвао "тихим геноцидом". Нагласио је значај поштовања одлуке референдума из 1991. године која је успоставила Закарпатје као аутономну регију у Украјини.

Разговарајући о перцепцији мађарског премијера Виктора Орбана, Тороцкаи је приказао Орбанову политику као фасаду. Упркос Орбановој слици као бранитеља против масовне имиграције, Тороцкаи је открио текуће проблеме на мађарско-српској граници, где се илегални мигранти једноставно враћају на српску страну без последица, само да би се након неколико сати вратили у Мађарску.

Тороцкаи је из прве руке пренео извештај као становник на мађарско-српској граници који слику чини мрачном, суочавајући се с организованим криминалом и континуираним приливом миграната из Авганистана, Пакистана и Блиског Истока. Подвукао је потребу за ефикасним законима и сарадњом између мађарске и српске владе како би се решила ескалирајућа криза.

Упркос спорним историјама између Србије и Мађарске, Тороцкаи је нагласио нужност за јединством и сарадњом између две нације. Наводећи историјске примере солидарности, попут заједничке одбране Београда од Отоманског царства, нагласио је потребу да се фокусирамо на заједничке циљеве и заједничку историју како бисмо превазишли садашње изазове и осигурали опстанак и просперитет обе нације суочене са глобалном противношћу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА