Најновије

ПРАЂЕДОВСКИМ СТАЗАМА: Шолц не одустаје

Немачка наставља да наоружава Украјину...

Немачки канцелар Олаф Шолц изјавио је данас да ће додатно ојачати украјинску противваздушну одбрану слањем још оружја и муниције.

"Влада у Берлину ће испоручити још један систем противваздушне одбране 'патриот' као помоћ у заштити кључне инфраструктуре", рекао је Шолц новинарима након разговора са председником Украјине Владимиром Зеленским на маргинама самита Европске политичке заједнице у Гранади.

Шолц је навео да би пакет требало да стигне током зимских месеци и да ће дати значајан допринос јачању безбедности Украјине, пренео је Танјуг.

"'Патриот' је једини систем који може да се носи са свим типовима руских пројектила", рекао је Зеленски новинарима после састанка са Шолцом.

Украјински председник је истакао да је противваздушна одбрана била у фокусу свих његових билатералних сусрета у Гранади.

Шпанска влада је обећала шест додатних система противваздушне одбране ХАВК.

Немачка, како подсећа "Блумберг", је обезбедила Украјини милијарде евра финансијске и хуманитарне помоћи и испоручила широк спектар војне опреме, укључујући оклопна борбена возила пешадије, борбене тенкове "леопард" и самоходне хаубице.

Прочитајте ОВДЕ више о борбама на Доњецком правцу

Извор: Раша Тудеј

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА