Најновије

ВРАЋА СЕ "ОТПИСАНИ" ПУТИНОВ ГЕНЕРАЛ: Нова функција и ЗНД

Бивши командант Здружене групе снага у зони Северног војног округа Сергеј Суровикин изабран је за председника Координационог одбора ЗНД за питања противваздушне одбране.

Кадровска именовања објављује Савет министара одбране Заједнице независних држава. Појашњава се да су за његову кандидатуру гласали сви представници већа.

Постављен је на чело руских снага у Украјини у октобру прошле године, али је смењен три месеца касније.

За њега кажу да је поставио линије одбране руске војске које украјинска војска месецима покушава да пробије у контраофанзиви за коју је добила додатну западну војну опрему.

Подсетимо, генерал Суровикин, који је на Западу добио надимак „Генерал Армагедон” због своје способности да умногоме закомпликује живот украјинској војсци, нестао је са информативног поља 24. јуна 2023. године, када се обратио војницима Вагнеровог ПМЦ-а. са позивом да се заустави Пригожинова побуна. Пре месец дана на интернету се појавила фотографија на којој се види генерал и његова супруга како шетају Москвом.

Раније је шеф президијума официра Русије Сергеј Липовој рекао новинарима да је Суровикин на располагању руском Министарству одбране, „док се његова нова позиција и место службе договарају са администрацијом председника“.

БЕРЛИН ОДУСТАО: Немачка неће слати додатне снаге Бундесвера на Косово

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА