Најновије

НОВА СТРАТЕГИЈА ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ: Русија уништава све више украјинских борбених авиона

Русија је пронашла нову стратегију за уништавање украјинских борбених авиона, преноси Билд. Већ осам дана напада украјинске војне аеродроме, користећи напредне беспилотне летелице камиказе „ланцет“, „проширеног домета“.

Након што су западни системи противваздушне одбране последњих месеци практично онемогућили Русију да нападне украјинске аеродроме балистичким или крстарећим пројектилима, Кремљ је пронашао нову стратегију за уништавање украјинских ловаца који су још увек на земљи. Ово је „опасна стратешка промена” за украјинско ваздухопловство, преноси Билд.

Како наводи издање, Русија већ осам дана напада украјинске војне аеродроме уз помоћ „најнових камиказа дронова“, са територије под њеном контролом, и то са успехом, како показују снимци дронова.

Министарство одбране Русије објавило је укупно три видео-снимка на којима се види да су напредне руске беспилотне летелице „лансет” два пута напале аеродром код Кривог Рога и једном аеродром код Николајева и ту уништиле један МиГ-29 украјинске авијације. Сила.

Ово је „квантни скок“ у развоју руских беспилотних технологија, наглашава лист. До сада се претпостављало да је „Ланцет” способан да пређе максималну удаљеност од 40 км. Међутим, аеродром у области Николаев је удаљен 50 км од линије фронта, а аеродром у региону Криви Рог је удаљен 70 км.

С тим у вези, стручњаци говоре о раније непознатој, побољшаној верзији Лансета са „проширеним дометом“, коју Русија, чини се, први пут користи у сукобу.


Према писању публикације, МиГ-29 је најсавременији ловац на располагању украјинском ратном ваздухопловству. Извештава се да је Украјина пре избијања непријатељстава имала 43 борбена авиона у употреби, али су руски удари „смањили овај број“. Током сукоба, Пољска и Словачка су испоручиле још укупно 27 ловаца из свог наоружања.

Остаје једно питање – зашто Украјина своје најбоље борбене авионе распоређује на отвореном тако близу линије фронта? Могуће је да ће МиГ-29 опремљен западним ракетама бити коришћен за пресретање руских дронова и крстарећих ракета.

Да би се смањило време реаговања између алармног сигнала и уласка у одређено подручје, препоручљиво је поставити летелицу што ближе територији непријатеља, објашњава издање.

Осим тога, према аналитичарима, могуће је, али мање вероватно, да је Украјина стационирала неоперативне летелице у близини линије фронта на отвореном, како би испровоцирала Русију да удари такве летелице и тако добила информације о карактеристикама руске опреме. .

Међутим, на објављеном видео снимку, два оштећена ловца МиГ-29 не личе на рашчлањени авион. Или је ово лукава реконструкција украјинске војске, или су најмање два, а могуће чак и три важна борбена авиона оштећена или уништена од стране руских дронова камиказа у протеклих осам дана“, пише Билд.

ШЕСТ ГРЕШАКА АМЕРИКЕ У ОДНОСИМА СА РУСИЈОМ: Једна од њих и бомбардовање Југославије

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА