Најновије

ПРОМЕНА ТАКТИКЕ УКРАЈИНСКИХ СНАГА: Прешли су на тактику малих јединица

Украјинске снаге промениле су офанзивну тактику у зони „специјалних војних операција“. О томе је за руске медије говорио војни експерт и пуковник у пензији Анатолиј Матвијчук.

„У пролеће су бацили у борбу много пешадије, много артиљерије, много тенкова и оклопних возила и покушали да поткопају одбрану наших трупа на одређеним правцима. Након што су почели да трпе велике губитке, напустили су ову тактику и прешли на тактику малих јединица“, рекао је руски стручњак.

Према речима Матвијчука, ујутру се јединице Оружаних снага Украјине окупљају на одређеним правцима и покушавају да нападну без опреме.

„Међутим, техника је скривена и ватром подржава нападне јединице. То такође не води ка успеху, јер се без покрића тешке технике губици украјинских снага вишеструко повећавају“, додао је он.

Претходно је руска војска извела снажан контранапад на Оружане снаге Украјине, у правцу Работино-Вербовоје у Запорошкој области. Забележено је да је украјинска војска напустила велики број положаја северно од села Новопрокоповка, повлачећи се на првобитне положаје.

РУСИЈА ПРИПРЕМА СУД ЗА ЗЛОЧИНЦЕ ИЗ КИЈЕВА: Москва има архиву злочина кијевског режима над децом

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА