Најновије

ДО ЈУЧЕ САВЕЗНИК: Креће "клање" са украјинском браћом

Пољска је Украјини упутила апел у случају да желе да превазиђу затегнуте односе: повуците жалбу јер је неоснована и апсурдна.

Пољска, један од највећих и најгласнијих европских савезника Кијева, сада  тражи од Украјине да повуче захтев који је упутила Светској трговинској организацији (СТО) у вези са увозом украјинског жита, а не да га "ставља на паузу", изјавио је пољски министар пољопривреде Роберт Телус.

"Не знамо шта значи обуставити разматрање жалбе. Захтевамо да она буде повучена, јер је неоснована и апсурдна", рекао је Телус.

Он је додао да украјинска влада не може да поднесе жалбу против Пољске због њене намере да помогне својим пољопривредницима, преноси "Украјинска правда".

ГОРИ У ИЗРАЕЛУ - НОВИ ВЕЛИКИ РАТ НА ПОМОЛУ! Офанзивни напад Палестинаца од 7:20 до 7:30 (МАПА)

"Наш апел украјинској страни је следећи: ако желимо да побољшамо наше односе, ову жалбу треба једноставно повући, без икаквих разговора о суспензији", нагласио је министар.

Према његовим речима, Пољска нема потврду СТО о обустави разматрања жалбе.
Украјина је у четвртак "ставила на паузу" разматрање жалбе против Пољске, Мађарске и Словачке Светској трговинској организацији.

Украјина је 19. септембра уложила жалбу Светској трговинској организацији  против Пољске, Словачке и Мађарске због забране увоза хране из Украјине, саопштило је министарство привреде у Кијеву.

У саопштењу је наведено да Украјина таква ограничења види као кршење међународних обавеза земаља чланица ЕУ.

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА