Најновије

ПРОГЛАШЕНА ПРИПРАВНОСТ ЗА РАТ! Више од 5.000 ракета испаљено на Израел

Хамас је преузео одговорност за ракетни напад који је изведен јутрос на јужни и централни Израел из Појаса Газе, у коме најмање једна ракета директно погодила зграду у подручју Гедерота. Погинуле су најмање две особе, а више људи је повређено.

Како јављају израелски медији, поред ракетне ватре, јутрос су се и наоружани нападачи инфилтрирали на територију јужног Израела.

Мохамед Деиф, високи војни командант Хамаса, најавио је почетак операције у преносу на Хамасовим медијима, позивајући све Палестинце да се боре, преносе медији.

"Ово је дан највеће борбе и последњи дан окупације", рекао је Деиф и додао да је лансирано 5.000 ракета.

Изрелска војска је прогласила приправност за рат и оптужила палестински Хамас, који има власт у Појасу Газе, за овај напад.

Војска је саопштила да ће Хамас "сносити последице и одговорност за догађаје“.

Становништво у угроженим подручјима позвано је да остане у својим домовима, а отворена су склоништа широм земље, преноси "Џерузалем пост".

"Израелска војска објављује стање приправности за рат. Дошло је до широко распрострањене ракетне ватре на израелску територију из Газе, а терористи су се инфилтрирали на територију Израела кроз различите улазне тачке. Становници на југу и у центру земље морају бити у непосредној близини заштићених подручја, као и оних на периферији Газе и треба да остане у безбедном простору", наводи се у саопштењу војске.

Војска је саопштила да начелник штаба од јутрос врши процену ситуације и одобрава планове за наставак операција.
До 8 сати јутрос здравствена служба Маген Давид Адом (МДА) је пријавила да је до сада збринула 16 људи широм земље, укључујући двоје који су у критичном стању.

Ракете су пале на више градова и насеља, саопштила је војска.

У Тел Авиву, према првим извештајима израелских медија дошло је до директног удара у кућу. Пријављен је директан погодак на зграду у Ашкелону. У граду се запалило и више десетина возила.

РУСИЈА НОЋАС НАПАЛА ОДЕСКУ ОБЛАСТ! Употребљене надзувчне ракете оникс

Како се наводи, поред ракетне ватре, наоружани нападачи су се инфилтрирали у јужни Израел.

Израелски медији су известили да су наоружани нападачи отворили ватру на пролазнике у граду Сдерот, на југу Израела, а снимци који круже друштвеним мрежама наводно показују сукобе у граду и на улицама.

Министар одбране Јоав Галант је на путу ка војном штабу у Тел Авиву због снажне ракетне ватре из Појаса Газе, саопштио је јутрос његов кабинет.

Галант и израелски премијер Бењамин Нетањаху ускоро ће одржати састанке са највишим безбедносним званичницима, саопштиле су њихови кабинети.

ГОРИ У ИЗРАЕЛУ - НОВИ ВЕЛИКИ РАТ НА ПОМОЛУ! Офанзивни напад Палестинаца од 7:20 до 7:30 (МАПА)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА