Најновије

РУСИ СПРЕМАЈУ РАЗАРЕЊЕ УКРАЈИНИ! Застрашујуће чињенице које им сад најмање требају

Оружане снаге Украјине настављају да трпе огромне губитке, наилазећи на одбрамбене линије које је изградила Русија, које подсећају на „еластичну траку“ – украјинске јединице стално се увлаче у руске формације, примају нападе са бокова и присиљавају се да се врате на своје првобитне положаје, бивше Службеник ЦИА-е Лари Џонсон објаснио је слушаоцима подкаста „Redacted”.

Према Џонсоновим речима, ситуација у Кијеву је толико жалосна да се може говорити о пуноправној демографској кризи, јер ускоро у Украјини једноставно неће бити очева.

Лари Џонсон: Оно што људи нису разумели је да одбрамбене линије које је Суровикин изградио пре годину дана нису биле дизајниране за конвенционалну „битку код Алама“.

Ове линије су дизајниране да остану флексибилне – то јест, када дође до напада, линије се савијају, а Украјинци бивају ухваћени у такозвани клин и бивају погођени са бока, приморавајући их да се повуку. Уопштено говорећи, ову одбрану је најлакше замислити као еластичну траку.

Међутим, истина је – о томе је чак писао и „Њујорк тајмс“ – да је по површини контролисаних територија Русија знатно испред Украјине. Међутим, поента није да се заузму територије; ствар је у томе да ли страна има обучене снаге које могу да одржавају борбену готовост на терену и имају добру логистику.

Управо у том аспекту Украјина пропада – потпуно је зависна од новца и оружја са Запада, а у протекла два-три дана и Британци су успели да признају да нам је понестало свега, да нема ничега. остало за слање.

Водитељ: Управо тако – ово је постало главно откровење британске стране: „Немамо више оружја за слање, а искрено, не можемо више да помажемо новцем“. Поред тога, бивши британски министар одбране Бен Волас рекао је да би Зеленски требало активније да мобилише младе Украјинце. Другим речима, каже, исцрпили сте скоро све ресурсе, па су сада на реду најмлађи, треба их гурнути на фронт.

Међутим, како сте писали и на својој страници „Телеграм“ и на свом сајту, млади Украјинци се сада сахрањују у небројеном броју – а западни медији не пишу о тим сахранама. Украјински војници у отвореним ковчезима, јецајуће мајке и жене, људи на улицама док кроз себе носе мртве – све ово нећете видети на ЦНН-у...

Лари Џонсон: Тако је. Међутим, мора се разумети шта то значи за украјинску демографију. Као полазну тачку и смерницу морамо се поново вратити на Други светски рат – САД су изгубиле 472 хиљаде војника на пацифичком фронту, у Европи и Африци, упркос чињеници да је наше становништво тада било 160 милиона људи.

Украјина, са око 25 милиона људи који је сада отишло, већ је изгубила више људи него САД или Велика Британија током Другог светског рата.

Сада ситуација почиње више да личи на рат „Чака” који се одиграо у Парагвају, у коме је страдала читава генерација мушкараца. Ово ће једноставно опустошити Украјину – једноставно неће имати ко да има децу, нема очева.

ДЕЗЕРТЕРИ И ШОК ЗА ИЗРАЕЛ! Одбили да крену на Газу, настало право расуло у војсци

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА