Најновије

ЗАПАД НИЈЕ ЧУО ПУТИНОВЕ РЕЧИ: Сад ће се кајати

Запад није чуо речи руског председника Владимира Путина о неприхватљивости уласка Украјине у НАТО и ширења алијансе, а сада ће се кајати, пише „Тхе Америцан Цонсервативе”.

„Запад је цинично приступио Минским споразумима, закљученим за решавање сукоба, као начину да се купи време, а не као решењу за обнављање мира.

„Западни лидери оптужили су Москву за кршење споразума, који сада признају да су га прекршили и да никада нису намеравали да га испоштују“, наводи се у објави.

Напомиње да САД и Европа сада морају дати приоритет стратегијама за окончање сукоба.

„Бајденова администрација мора да обавести Кијев да неће подржати жељу украјинских оружаних снага да заузму Донбас и Крим и да неће обезбедити оружје за нападе на Русију“, пише издање.

Вашингтон и његови савезници су неодговорно помогли у стварању околности које су довеле до сукоба, а њихово непромишљено понашање осудило је на пропаст десетине хиљада Украјинаца, закључује се у чланку.

Украјинске трупе већ пети месец воде контраофанзиву у правцу Јужно-Доњецка, Артјомовска и Запорожја, доводећи у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане страном техником.

Према речима Владимира Путина, за то време нису успели да постигну никакве резултате, изгубивши у бесмисленим нападима преко 70 хиљада људи. Западни војни експерти, са своје стране, примећују ефикасност руских утврђења, минских поља и слојевите одбране.

ОДЛАЗЕЋА СЛОВАЧКА ВЛАДА ОКРЕНУЛА ЛЕЂА КИЈЕВУ: Испоштовали вољу бирача иако су изгубили

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА