Најновије

ДРЖАВЉАНИН СРБИЈЕ РАЊЕН У ИЗРАЕЛУ: Расте број жртава, Либанска војска отворила ватру

У Израелу су настављени масовни удари са обе стране. Израелске снаге гранатирале су град Газу и палестинску територију под контролом Хамаса, док су на удару Хамаса били јужни и централни делови Израела. Израел саопштава да је до сада погинуло најмање 300 људи, а рањено више од 1.600. Палестински званичници, са друге стране, наводе да су погинула 232 Палестинца, а рањено 1.700 људи. Лакше повређен један држављанин Србије. За данас је сазвана хитна седница Савета Безбедности УН.

Хезболах и Израел (Илустрација: Правда)

Израелске снаге гранатирале су град Газу и палестинску територију под контролом радикалног Хамаса, док су на удару Хамаса били јужни и централни делови Израела.

У Израелу је на снази ванредно стање након јучерашњег масовног ракетног напада из Појаса Газе и упада Палестинаца на територију Израела.

На обе стране стотине мртвих, хиљаде рањених. Израел наводи да је до сада погинуло најмање 300 људи, а рањено више од 1.600.

Палестински званичници, са друге стране, наводе да су погинула 232 Палестинца, а рањено 1.700 људи. Нема страдалих ни повређених држављана Србије.

Становништво дуж зелене линије раздвајања уз Газу - позвано је да остане у кућама.

Цивилима на југу и у централним деловима Израела наређено да буду уз склоништа.

Светски лидери осуђују нападе Хамаса на Израел, позивају на уздржаност и избегавање цивилних жртава.

За данас је сазвана хитна седница Савета Безбедности Уједињених нација, које траже тренутну обуставу насиља и заштиту цивила.

У писму Савету безбедности Израел наводи да Хамас има искључиву одговорност за напад и да ће сносити последице.

Палестински председник Абас је од француског председника Макрона тражио да заустави израелску агресију. Русија и Турска позивају на уздржаност.

Мировне снаге Уједињених нација у Либану (УНФИЛ) потврдиле су данас да је дошло до размене ватре између израелских и либанских снага, и позвале на уздржаност и деескалацију.

Почасни конзул Србије у Израелу Александар Николић изјавио је да је јуче један наш држављанин лакше рањен и да је већ отпуштен из болнице.

Израелска амбасада у САД саопштила је данас да је милитантна група Хамас киднаповала 100 цивила и војника приликом напада на Израел.

Како су пали митови о најмоћнијим војскама света, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА