Најновије

РУСИ КРЕНУЛИ КЛИЗЕЋИМ БОМБАМА! ФАБ-500 у сектору који држи украјинска армија, све чисти пред собом

Ваздушно-космичке снаге Русије гађају украјинске положаје у близини Урожајна, у сектору Јужног Доњецка, клизећим бомбама ФАБ-500.

ШТА ЈЕ ТО ФАБ-500 БОМБА?

ФАБ-500 је руска ваздушна бомба која се користи у различитим војним операцијама и ратовима. "ФАБ" представља скраћеницу од руске речи "Фугасная Авиационная Бомба" (Fugasnaya Aviatsionnaya Bomba), што значи "авионска бомба са фугасним експлозивом". Ова велика бомба је развијена у Совјетском Савезу и користи се и данас у Руској војсци и у многим другим земљама.

Ево неких основних информација о ФАБ-500 бомби:

Величина и тежина: ФАБ-500 је велика бомба са тежином од 500 килограма (отуд и име "500"). Дужина и пречник ове бомбе могу варирати, али обично су око 3 метра дужине и око 40 центиметара у пречнику.

Тип експлозива: Ова бомба користи фугасни тип експлозива. Фугасни експлозив је специфичан због своге деблега метала који се користи у експлозиву. Он ствара велику ударну волну и способан је за изазивање велике штете на циљу.

Примена: ФАБ-500 се користи за нападе на различите циљеве, укључујући војне објекте, аеродроме, мостове, и друге важне инфраструктуре. Такође се може користити у оквиру ваздушних напада на велике области или у каскадним нападима.

Бојеве главе: ФАБ-500 може бити опремљен различитим типовима бојевих глава, укључујући фугасне, противбродске и друге. Ове различите бојеве главе омогућавају бомби да се примени у различитим војним ситуацијама.

Ефикасност: ФАБ-500 је показала велику ефикасност у различитим конфликтима и операцијама, укључујући Операцију Десерт Шторм у 1991. години и конфликте на Кавказу. Ова бомба може изазвати знатну штету на циљевима и инфраструктури.

Важно је напоменути да је ФАБ-500 само једана од многих различитих бомби које се користе у ваздушним операцијама, а њена примена зависи од конкретних потреба и циљева у датом војном конфликту.

ВАШИНГТОН БРАНИ ИЗРАЕЛ - ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПРЕДВИЂАЊЕ! Јешћемо смеће, тек ћемо платити цех (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА