Најновије

Е САД ЋЕ ПЛАТИТИ СКУПО: Руси после неколико месеци провалили Украјинце, ово је велика замка

Постављање тешке опреме и наоружања у стамбена подручја представља грубо кршење међународног хуманитарног права, подсетио је представник Руске Федерације у УН

Русија ће уништити складишта жита и лучку инфраструктуру Украјине ако се тамо налазе војна опрема и муниција, изјавио је данас стални представник Русије у Уједињеним нацијама Василиј Небензја на седници Савета безбедности.

"Ако Украјина користи житнице и лучку инфраструктуру за складиштење муниције и западне војне опреме, то значи да ће та складишта бити уништена", рекао је Небензја.

ХИТНО ОДБАЦИВАЊЕ ФРАНЦУСКО - НЕМАЧКОГ СПОРАЗУМА: Државотворни патриотски блок има поруку за Вучића

Он је напоменуо да ако кијевски режим концентрише војно особље на одређеном месту, оно постаје легитимна мета за напад, "укључујући и са становишта међународног хуманитарног права", преносе "РИА Новости".

Истакао је и да је постављање тешке опреме и система противваздушне одбране у стамбеним подручјима грубо кршење међународног хуманитарног права и да доводи до трагедија.

"Поново наглашавамо да Русија не гађа цивилне циљеве и не гађа цивиле. Наше високопрецизно оружје се користи искључиво за уништавање војног потенцијала режима (украјинског председника Владимира) Зеленског", рекао је Небензја.

КРЕЋЕ ФРКА У ЛИБИЈИ: Сукоби у Бенгазију, отварају ново жариште?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА