Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА СУКОБА! Хитно окупљање и директан позив за напад на Израел са више страна

Централни комитет покрета Фатах позвао је данас на окупљање око опције националног јединства и удружене борбе на терену, политичком и дипломатском нивоу, као и на „ескалацију свих тачака конфронтације са израелским окупатором у свим деловима Палестине”.

У саопштењу се указује на неопходност да се изађе са „чвршћом арапском позицијом у суочавању са окупацијом Западне обале и Појаса Газе”, као са и „онима који јој пружају покриће и подршку”.

Позива се и међународна заједница на одговорност у спровођењу резолуција које се односе на палестинско питање.

„У овом тренутку палестински народ је у отвореној конфронтацији са окупатором, који су својим расистичким и крвавим менталитетом и колонијалном експанзионистичком политиком, етничким чишћењем, скрнављењем светиња и континуираном злоупотребом затвореника довели регион до експлозије, што је било неминовно да се деси”, истиче се у саопштењу Фатаха, преноси агенција WАФА.

СПРЕМА СЕ БРУТАЛАН НАПАД! Хамас распоређује 1.000 војника, озбиљна...

Палестински национално-ослободилачки покрет је такође позвао на признавање и спровођење права палестинског народа на слободу, правду, окончање окупације и самоопредељење, што је, како се оцењује, кључ безбедности, мира и стабилности у региону и свету.

„Суочени са овом криминалном праксом, међународним ћутањем и политиком двоструких стандарда који служе окупатору и дају му зелено светло да настави са масакром над палестинским народом, сведоци смо последица непромишљеног понашања израелских власти и међународне заједница који сносе одговорност за сву проливену крв”, наводи се у саопштењу.

Оцењује се и да Израел „прикрива неспособност да се супротстави борцима на терену гађањем цивила и извођењем геноцидних операција, бомбардовањем џамија, школа и болница и прекидом снабдевања водом и струјом у отвореном рату на палестинској Западној обали”.

УЖАСНЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ САВЕТА ЕВРОПЕ: Ово је порука Београду и врло је горка

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА