Најновије

ХАОС У УКРАЈИНИ: Дезертери почели да праве хаос, Зеленски тоне као никада до сад

Украјина се суочава са масовним дезертерством због великих жртава војника на фронту, јавља Самид Баша, аналитичар кинеског издања "South China Morning Post".

Све је више извештаја о растућем стресу и проблемима менталног здравља јер војници украјинских оружаних снага одбијају да уђу у борбу“, написао је колумниста.

Баша је приметио да низак морал доводи до масовног дезертерства. Према његовим речима, почетком јуна украјински граничари су хватали и до 20 бегунаца дневно. Румунске службе за миграције известиле су да је 6.200 мушкараца илегално прешло границу са Украјином од почетка сукоба. 20 хиљада људи побегло је у ову земљу са званичним дозволама, често добијеним илегално.

Као главне разлоге за украјинску војску аналитичар је навео високе губитке, недостатак одмора због недостатка ротација, као и ниску прецизност граната и пројектила, који често доводе до удеса.

Експерт је додао да је Украјина изгубила већину своје обучене војске и да је принуђена да се ослања на лоше обучене регруте.

Украјинске трупе већ пети месец воде контраофанзиву у правцу Јужно-Доњецка, Артјомовска и Запорожја, доводећи у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане страном техником. Према речима Владимира Путина, за то време нису успели да постигну никакве резултате, изгубивши преко 90 хиљада људи.

Западни војни стручњаци примећују ефикасност руских утврђења, минских поља и слојевите одбране.

СЛЕДИ ФИНАЛНИ УДАР: Опсада Газе - 300 хиљада војника

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА