Најновије

ИЗРАЕЛ МЕЊА ТАКТИКУ! Ово је у најмању руку језиво

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) више неће увек упозоравати становнике зграда пре њиховог гранатирања, каква је била досадашња пракса, пренео је данас ''Тајмс оф Израел'' позивајући се на неименовани високорангирани извор из израелске владе.

Извор листа је рекао да је политика ''куцања на кров'' готова, алудирајући на пређашњу тактику ''упозоравања'', односно праксу ИДФ да користе текстуалне поруке, телефонске позиве или почетни удар на кров како би упозориле становнике зграде да ће ускоро бити гранатирана.

Навео је да ће се таква пракса користити од случаја до случаја, али да већ данас Израел евакуише палестинско становништво из Газе и тамо врши нападе. Исти извор је додао да је израелски премијер Бењамин Нетанијаху дефинисао као ратни циљ у овој фази сукоба да се палестинска милитантна група Хамас ''лиши способности и мотивације да науди Израелу''.

УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ У КОТЛУ! Кијев пуца у делове, пада Купјанск као велики пораз Зеленског

''Таква дефиниција рата је веома широка, и наше тумачење ње ограничено. Не желимо да то даље дефинишемо, али - Газа неће бити Хамастан'', рекао је извор. Раније данас минстар одбране Израела Јоав Галан рекао је да је наредио ''потпуну опсаду'' Појаса Газе.

„Наредио сам потпуну опсаду појаса Газе. Неćе бити струје, хране, горива, све је затворено”, рекао је Галан и додао да се Израел бори против, како је навео, ''животиња у људском облику'' и да се „понаша у складу са тим. Поред тога, Израел је данас прекинуо доток воде у Газу, након што су у недељу прекинуте испоруке струје и горива, преноси Танјуг.   

СПРЕМА СЕ БРУТАЛАН НАПАД! Хамас распоређује 1.000 војника, озбиљна…

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА