Најновије

КУРТИ СЕ ХВАЛИ: Војно јачамо!

Фејк премијер се хвали својим бандитизмом нелегалног наоружавања...

Улагање у наоружање и војну опрему Косовских безбедносних снага, како се похвалио премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, "веће је него икад" и током његовог мандата повећало се за чак 191 одсто.

"Министарство одбране је први пут 2021. године добило буџет од 100 милиона евра. За 2023. годину буџет за војску је 141 милион евра, што је више него дупло у односу на време када смо преузели власт", ​​написао је Курти на свом Фејсбук налогу, и додао да је пријемом 1.852 нових регрута укупан број војника је повећан за више од две трећине.

Обуку у иностранству завршило је 2.325 војника такозваног "Косова", а арсеналу лажне државе додате су и беспилотне летелице "барјактар".

"Стручну обуку у иностранству завршило је 3.325 војних лица. Опремљени су боље него икада, јер су улагања у наоружање порасла за 191 одсто. Додали смо добро познате борбене беспилотне летелице барјактар ​​у наш војни арсенал", додао је Курти.

Самопроглашена држава има споразуме о сарадњи потписане са Уједињеним Краљевством, Албанијом, Летонијом, Црном Гором, Северном Македонијом и Хрватском.

"А у вежбама 'Дефендер Еуропе 21 и 23' постројили смо се раме уз раме са нашим савезницима у највећем подухвату војних вежби на европском континенту од краја Другог светског рата. Са Безбедносним снагама, безбедни у одбрани Републике", поручио је Курти.

Премијер привремених приштинских институција, али и његови заштитници са Запада праве се да не знају да се, милитаризујући "Косово" отворено крше и Резолуција 1244 Уједињених нација и Кумановски споразум. 

Београд већ данима упозорава да Приштина наоружава своје Косовске снаге безбедности моћним системима како би их трансформисала у војску Косова.

"То оружје Приштине не може да се пореди са војним потенцијалом Војске Србије, али су то јасне назнаке да имају стратегију развоја своје војске на Косову", рекао је министар одбране Србије Милош Вучевић.

Куртијев министар одбране Ејуп Маћедонци, који је иначе својевремено био и члан ОВК, навео је недавно, да очекује да ће такозване Косовске безбедносне снаге (КБС) и без сагласности Кфора ускоро моћи да вршљају на северу Косова и Метохије, што српска страна, разумљиво, доживљава као "отворену претњу".

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун поручио је да није случајно да Албанци шаљу поруке на које Запад не реагује - да је КБС наследница ОВК - терористичке ударне песнице за насилну реализацију великоалбанског пројекта.

"Само идиот може да се прави да не види да иду ка формирању праве војске, која не сме да постоји не по Кумановском споразуму, ни по Резолуцији 1244, ни по њиховом такозваном Уставу, ни по фамозном Ахтисаријевом плану који није прихваћен, а на који су се позивали пишући 'устав'. Кфор би то морао да разоружа и спречи", указао је недавно, у разговору за РТ Балкан генерал Милорад Ступар.

Прочитајте ОВДЕ о КиМ и Савету Европе 

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА