Најновије

ПУТИН ШАЉЕ УПОЗОРЕЊЕ: Запад је санкцијама казнио самог себе

Санкције ЕУ ће се повећавати, а Запад може да настави да спроводи саботаже и провокације против Русије, упозорио је председник Русије.

Запад је покушао да удари на Руску Федерацију санкцијама, али је самог себе казнио, рекао је председник Русије Владимир Путин у Москви на састанку о економским питањима.

"Текућа статистика показује да се економска ситуација у целини развија предвидиво, у складу са прогнозом. Током девет месеци ове године, руски БДП је порастао за 2,8 одсто у односу на исти период прошле године, а у августу и септембру повећан је за 5,2 одсто. Истовремено, прерађивачке индустрије које нису везане за експлоатацију ресурса расту бржим темпом", навео је Путин.

Незапосленост у Русији је стално ниска, око три одсто, а плате расту више него инфлација, истакао је председник Русије. Он се нашалио на рачун нових ЕУ санкција.

"Што мање смећа, то боље, мање су могућности да нам се шаљу стенице из европских земаља", поручио је Путин, коментаришући могућу забрану ЕУ за испоруку шрафцигера и игала и навео да ће се санкције ЕУ повећати.

Путин је упозорио да Запад може да настави да спроводи саботаже и провокације против Русије.

Он је истакао да је неопходно да се појачају сви позитивни трендови у индустрији, пољопривреди и сектору услуга у Руској Федерацији, али и указао влади и Централној банци да је неопходно координисано смањити инфлацију. Осим тога, он је наредио да се пажљиво прати динамика цена друштвено значајних производа. 

Према његовим речима, Уредба о девизној заради је већ одиграла позитивну улогу.

СПРЕМА ЛИ СЕ ХИТНА ПОСЕТА ЗЕЛЕНСКОГ МОСКВИ? Вашингтон има јасне намере

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА