Најновије

Вучић се придружио кампањи Запади за признање тзв. Косова

Покрет "Ми – Глас из народа" је одлучио да изађе на парламентарне изборе заказане за 17. децембар 2023. године.

Оснивачи овог Покрета су Бранинир Несторовић, Синиша Љепојевић, Бранко Павловић, Митар Ковач, Александар Павић, Јован Јањић и Драган Станојевић. У међувремену су се придружили и други утицајни људи попут Богдане Кољевић, Борислава Антонијевића, Бранка Лукића као и бројни стручњаци из разних области.

-  Циљ нам је да окупимо све људе од квалитета у Србији и расејању који су искључени из одлучивања о сопственој судбини и сопственој држави. Желимо да пробудимо нову енергију коју постојеће странке и друге политичке организације нису успели да покрену, или коју су, пак, умртвили – поручују из  "Ми – Глас из народа".

Један од оснивача  "Ми – Глас из народа", аналитичар Александар Павић коментарисао је посету председника Европске комисије Урсуле вон дер Лајен Србији.

- Посета Урсуле вон дер Лајен прошла у знаку пожуривања председника Србије Александра Вучић да испуни оно што он каже да је преузео као обавезу, с` тим да нико у Србији не зна које су то обавезе преузете у наше име. Европској унији и Западу се жури да Србија преда Косово и Метохију и они сада директно кажу да очекују да Србија призна Косово. Нема више увијене приче да је потребна нормализација односе, већ се говори о де факто прзнању – каже Павић.

Он каже да је забрињавајуће да сви други боље знају од српске јавности шта је то на шта се Вучић у име Србије обавезао.

- Вучић тврди да није потписао Охридски споразум али говори о томе да су преузете неке обавезе. Такође, Александар Вучић се фактички придружио пропаганди ЕУ и говори да је ЕУ највећи инвеститор у Србији, да је гро нашег извоза у ЕУ и да Србија не може да живи без ЕУ. Суптилно желе да нам поруче да ако не прихватимо признање тзв. Косова да ћемо сви умрети или да ћемо да пропаднемо. Ова власт од 2012. предаје Косово корак по корак, али се труде да то тако не изгледа. Од Бриселског споразума Србија нема више никакву власт на Косову и Метохији, имамо само Српску листу која је испостова СНС – подсећа Павић.

Павић каже да Србија не сме да почне са спровођењем тзв. Француско-немачког плана.

Председник уУчић је рекао да наш Устав ограничава оно што можемо да урадимо и прихватимо што значи да не смемо да признамо, ни формално ни на други начин, независност Косова. Међутим, то исто значи да Србија не сме да почне да спроводи било који део Француско-немачког плана јер постоји велика опасност да то од стране Зпада буде препознато као прихватање целог плана. Значи да ми не смемо да прихватимо ни један део онога што на ЕУ и САД нуде као пут у “светлу будућност” – закључује Павић.

Ратко Ристић кандидат Националног окупљања за градоначелника

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА