Најновије

ЈЕРКОВИЋ ЗА ГРАДОНАЧЕЛНИКА: Увешћу папрени инфостан за Бг на води! Нећу изневерити генерала Делића!

Имао сам неколико понуда да се прикључим неким листама, али било ми је мучно да некако варам људе и позивам их да гласају за некога за кога ни сам не бих гласао, изјавио је Александар Јерковић, кандидат листе „Ми – глас из народа“ за градоначелника Београда, приликом гостовања у емисији Луча на каналу Прави одговор. .

Он каже да је био најближи одлуци да се не кандидује, односно да ништа не ради на овим изборима.

- Међутим, поставио сам питање људима на друштвеним мрежама: „Људи, шта ми ви саветујете да радим“. И људи су рекли: „Иди са `Ми - глас из народа` и кандидуј се за градоначелника“.Позвао сам Бранка Павловића, он ме питао шта сам досад радио, ја сам му показао, и он је рекао:„Па, градоначелник“. Тако да су се ту поклопиле жеље – рекао је Јерковић.

Будући да долази из покрета „Нема назад, иза је Србија“, који је основао покојни генерал Божидар Делић, рекао је да му је драго што су му оснивачи покрета „Ми - глас из народа“ пружили прилику, што значи да није изневерио генерала Делића.

Он је рекао да му је доктор Борислав Антонијевић без трунке сујете препустио место кандидата за градоначелника испред „Ми – глас из народа“ и да заједно раде као да играју „дубл у тенису већ десет година“.

- Запрепашћен сам одсуством било какве сујете и одсуством личних интереса у овој причи – открио је Јерковић.

Говорећи о Београду на води, казао је да је то жалосна чињеница.

- Знамо како је то дошло, ко је куповао те станове. Рушити такву ствар није рационално, али може да се уведе такса на луксуз. Тако да годишње би они плаћали по 5-10.000 евра што би кад се помножи била једна лепа сума од које могу да се финансирају многе ствари – најавио је Јерковић шта ће урадити ако постане градоначелник.

Он је причао о злоупотребама извршитеља, који вам шаљу налоге за наплате застарелог дуга, и ако вас не затекну кући, поштар одмах врати пошиљаоцу, без чекања. Тамо, како је рекао, не пише ко је и шта послао, већ они то окаче на огласну таблу осам дана, и ви се нисте жалили и они крену у извршење.

- Ево мој пример, тако су мени урадили, за застарели дуг од 480 динара, стар 18 година, блокирали су ми картицу. Када сам установио о чему се ради, отишао сам код извршитеља, и рекао добро дај да платим, ево 500 динара, они кажу: “А не, не, имате још 57.000 динара за трошкове извршитеља“. Ето тако они са неким у дилу узимају паре. Дал` сам ја тај рачун стварно платио, Бог свети зна. Али имате гомилу таквих смицалица – рекао је Јерковић.

Он је говорио како и се и друга имовина отима од народа, све до плацева и земљишта, а говорио је и о злоупотребама нотара, због чега би их „требало стрељати на Теразијама, фигуративно речено“, али у сваком случају, „одузети им сву имовину“.

Такође се успротивио страним школским уџбеницима као и уопште заради на њима, било да то плаћају родитељи, било из буџета. Такође, говорио је и Београдском сајму и другим темама, а о свему детаљније погледајте у емисији на каналу Прави одговор.

НЕ ДАЈУ СЕ СРБИ: Натпис "Ово је Србија" поново у Сочаници на северу КиМ

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА