Најновије

КРЕЋЕ НОВА УКРАЈИНСКА КОНТРАОФАНЗИВА? Најављују велики напад на више места

Украјински медији емитовали су видео у којем се говори како Украјина наводно још није почела дугонајављивану офанзиву и додаје да ће досадашњи успех анализирати по будућим уџбеницима.

Да украјинска контраофанзива не иде по плану, као што Руси тврде, признао је Запад, али и сами Украјинци. Подсетимо само на недавни интервју главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног, који је за британски "Економист" признао да је ситуација на фронту запала у ћорсокак, а затим додао да мисли да Украјинци ипак неће моћи да остваре продор на фронту.

Ако неуспех признаје и главнокомандујући украјинске војске, онда то добро показује безизлазност ситуације. 

Ипак, председник Украјине Владимир Зеленски обећава резултате крајем године, на шта из Кремља поручују да украјински лидер мора да излази у јавност са таквим изјавама, јер су спонзори незадовољни досадашњим лошим резултатима на бојном пољу.

ХЛАДАН ТУШ ЗА КИЈЕВ: ЕУ објавила лошу вест за Украјину

Како оправдати неуспех толико дугонајављиване контраофанзиве, за коју су Американци до сада потрошили чак 96 одсто буџета издвојеног за потребе Кијева? 

Како се чини, Украјинци су се одлучили за нова обећања и најаву нове контраофанзиве. Али, овај пут "праве".

Ако је веровати неким од последњих видеа, који круже украјинским медијима, у току је "стратегија" непризнавања досадашње контраофанзиве и њеног неуспеха путем тврдњи да оно што се данас дешава, заправо, и није та дугонајављивана контраофанзива. "Права" офанзива ће тек уследити, кажу Украјинци, а читава "обмана" руске јавности и успех (?!) досадашњих операција, биће анализирани дуго после завршетка конфликта. 

"Рат се води не само на копну и ваздуху, већ и у уму", започињу аутори видеа.

"Украјинске психолошке операције ће у будућности анализирати у уџбеницима, а једна од најуспешнијих је контраофанзива. Неколико месеци смо обмањивали непријатеља тврдећи да спроводимо велику копнену операцију. Сајбер војска је раздувала ову мисао по непријатељским друштвеним мрежама и њиховим умовима. Већ неколико месеци Руси су подвргнути моћном психолошком нападу, док наша војска јача снагу за праву контраофанзиву", наводи се у једном од видеа. 

Поставља се само питање ко ће се борити у том наводном следећем контраофанзивном нападу. Како се чини, то могу бити и жене, јер су, како пише амерички "Њујорк тајмс", украјински "дечаци на фронту веома уморни, и психички и физички".

РИТЕР ИМА ЈАКУ ПОРУКУ: Украјински генерали могу судити Зеленском 

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА