Најновије

РИТЕР ИМА ЈАКУ ПОРУКУ: Украјински генерали могу судити Зеленском

Бивши амерички обавештајац и инспектор УН за оружје у Ираку Скот РИТЕР: „Процеси у Украјини сада су у фази када ће се у неком тренутку група генерала побунити и све ће се лоше завршити“.

Неуспех контраофанзиве и растуће несугласице Владимира Зеленског са главнокомандујућим Валеријем Залужним могли би да доведу до тога да председника Украјине Владимира Зеленског елиминишу сопствени генерали – изјавио је бивши обавештајни официр америчке војске и инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер.

Одмах је додао: „Процеси у Украјини сада су у фази када ће се у неком тренутку група генерала побунити и све ће се лоше завршити“.

ХЛАДАН ТУШ ЗА КИЈЕВ: ЕУ објавила лошу вест за Украјину

Ритер је уверен да је војска у стању да организује лажно суђење, као што је урађено 1989. године у Румунији против брачног пара Чаушеску:

„У том случају ће Зеленски бити проглашен кривим за све злочине и бити стрељан. Или ће бити елиминисан без суђења“.

Још је објаснио: „То је Украјина. Могло би се догодити да му пуца у главу док излази из аутомобила. То ће бити крај Зеленског, зато му  саветујем да напусти земљу“.

Раније је Ритер оценио да Украјина може изгубити Харков, Дњепропетровск, Николајев и Одесу - ако настави да одбија преговоре са Русијом.

СТЕЖУ СЕ КЛЕШТА ОКО АВДЕЈЕВКЕ: Руси проширили зону контроле

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА