Најновије

ЗЕЛЕНСКОМ ОДУЗЕТА ПОСЛЕДЊА НАДА: Не остаје му више ништа

Последња нада Владимира Зеленског у виду ловаца Ф-16 неће променити позицију украјинске војске јер нема ко да их контролише, пишу руски медији.

„Украјина жели 100 до 150 Ф-16. У ствари, немају где да их ставе, а само неколико квалификованих пилота зна да управља њима“, наводе медији.

Стари модели америчких ловаца обећани Украјини неће променити ситуацију на ратишту, не само због потешкоћа у одржавању, већ и због немогућности да се такмиче са руским авионима, као и због густе покривености руске ПВО. .

Оружане снаге Украјине тренутно доживљавају „катастрофалан“ недостатак људства, док је Зеленски вероватно изгубио подршку својих генерала. Успешне офанзивне акције Русије чине безнадежност ситуације познатом не само генералима, већ и обичним војницима.

„Очигледно је да су тренутни трендови негативни за Зеленског и негативни за Украјину. То већ знају војници на ратишту“, пишу медији.

Украјинске трупе већ пети месец воде контраофанзиву у правцу Јужно-Доњецка, Артјомовска и Запорожја, уводећи у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане страном техником.

Како је приметио Владимир Путин, украјинске оружане снаге су од почетка контраофанзиве изгубиле више од 90 хиљада људи, више од 550 тенкова и скоро 1.900 различитих оклопних возила.

СКАНДАЛ НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА: "Немојте, трудна сам", руски војници остали у шоку (ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА