Најновије

ГОРИ НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ФРОНТА: Руси на прагу да заузму много битан положај (МАПА)

Никопољ, град на југу Украјине, нашао се у епицентру жестоких сукоба, са интензивним артиљеријским нападима руских снага. Овај град има изузетан стратешки значај у текућем рату између Украјине и Русије, што објашњава зашто је постао централна тачка сукоба.

Никопољ се налази у близини реке Дњепар, што га чини важним транспортним и логистичким центром. Град је такође значајан за украјинску економију због својих индустријских капацитета, укључујући производњу метала и енергетских ресурса.

Контрола над Никопољом омогућава значајну тактичку предност у смислу контроле над оближњим рекама и путевима, што је критично за снабдевање и мобилност војних снага. Такође, овладавање Никопољем могло би омогућити доминантну позицију у региону и утицати на даљи ток сукоба.

Интензивни напади на Никопољ указују на стратегију Русије да ојача своје позиције у региону и потенцијално осигура приступ важним ресурсима и путевима. За украјинске снаге, одбрана Никопоља је од суштинског значаја за очување контроле над јужним делом земље.

РУСИЈА У УН: Запад схвата пропаст украјинске контраофанзиве

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА