Најновије

РУСИ РУШИЛИ НЕВЕРОВАТНО БИТНЕ ПОЗИЦИЈЕ: Украјинци немају одговор, чека их пропаст

Последњи месеци су означили тежак период за украјинску енергетску инфраструктуру.

Након серије напада Оружаних снага Русије, значајан број трафостаница у Украјини је претрпео озбиљну штету. Најновија анализа, која укључује испитивање фотографија шест највећих украјинских трафостаница капацитета 750 кВ, открива узнемирујуће информације о стању ових критичних објеката.

Извештаји показују да су четири од шест анализираних трафостаница скоро потпуно нефункционалне. Ово значи да њихова улога у транзиту електричне енергије јесте озбиљно угрожена. Преостале две трафостанице функционишу, али са значајно смањеном снагом.

ОГЛАСИО СЕ ДУГИН! Свет је на ивици трећег светског рата

Планиране поправке су се суочиле са огромним изазовима. Недостатак резервне опреме је значајно отежао процес обнове. Осим тога, велики део потребне опреме је уништен у масовним ударима, што је додатно компликовало ситуацију.

Ситуација на терену указује на продужену борбу Украјине да обнови своју енергетску инфраструктуру. Последице ових напада не утичу само на електроснабдевање у земљи, већ и на шири аспект економске и друштвене стабилности. Како ће се Украјина суочити са овим изазовима, остаје кључно питање у наредним месецима.

РУСИЈА У УН: Запад схвата пропаст украјинске контраофанзиве

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА