Најновије

Израел прогласио победу - рат се наставља: Нетанјахуови војници у згради парламента Газе

Израелска Голани бригада је 13. новембра преузела контролу над зградом парламента Газе у граду Гази. То су потврдили и снимци са тог подручја. Зграда Палестинског законодавног већа у Гази служила је посланицима Хамаса откако је преузео контролу над појасом Газе након избора 2007. године.

Раније су Израелске одбрамбене снаге саопштиле да је палестинска група наводно изгубила контролу над појасом Газе. ИДФ је саопштила да је њен начелник штаба генерал-пуковник Херци Халеви одобрио акционе планове за заштиту израелских територија и дао инструкције Северној команди да одржава висок ниво спремности.

Међутим, извори Хамаса нису потврдили израелске тврдње. Увече 13. новембра, војни портпарол Хамаса је тврдио да израелско руководство може само да сања о брисању Хамаса. Милитанти су наводно напали 20 израелских возила у последњих 48 сати.

Портпарол Хамаса је додао да је Хамас пристао да ослободи 100 затвореника у замену за петодневни прекид ватре. Израел је то одбио и губио време. Заузврат, Катар је покушао да посредује у ослобађању жена и деце из израелских затвора у замену за израелске жене и децу у Гази. Преговори тек треба да донесу резултате.

Нема даље – Време је да Украјина склопи мир

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА