Најновије

КУСТУРИЦА: Свет ствара неколико породица, као што су Ротшилди или Рокфелери, а диригентску палицу држи Kлаус Шваб са Давосом

Филмски редитељ Емир Kустурица промовисао је нову књигу „Kад мртве душе марширају“ у Великој сали Студентског културног центра (СKЦ) у Београду.

Емир Кустурица (Фото: Јутјуб)

У књизи есеју на скоро 200 страна. филмски редитељ пише о, како наводи, „мангупима“ из Давоса, опасностима четврте индустријске револуције и вештачке интелигенције по Србију, о рату у Украјини и трансхуманизму, руском владару и српској шљивовици, људској души у дигиталном кавезу, тајном плану САД, Ватикана и Њемачке да растуре Југославију.

Kустурица је рекао да човечанством данас влада дигитални свет, али да је уметност толико велика да је ништа на свету не може заменити.

Према његовим речима, у свету који ствара неколико породица, као што су Ротшилди или Рокфелери, диригентску палицу држи Kлаус Шваб са својом екипом из Давоса.

Додао је да је у том свету себичности и похлепе неминовно да нестају духовност и уметност.

„Биоскопска врата су затворена, завесе су навучене, изненађена и помало уплашена мраком, публика се утишала и са надом очекује да филмска слика победи таму и заигра на платну. Мрак је, као што знамо, најгушћи пред свитање. Овом реченицом и завршавам своју нову књигу“, рекао је Kустурица.

Извор: Победа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА