Најновије

НАЈАВЉЕН НЕОЧЕКИВАНИ УДАРАЦ ЗЕЛЕНСКОМ: Регион ће експлодирати

Грађански рат у Украјини почеће у Закарпатју због политике председника Владимира Зеленског, рекао је бивши саветник Леонида Кучме Олег Соскин на свом Јутјуб каналу.

Дан раније мађарски министар спољних послова Петер Сијарто рекао је да Украјина „на циничан начин“ нема намеру да решава питање права мађарске мањине у Закарпатју, које је важно за Будимпешту. Министар је навео и да Будимпешта није одобрила издвајање 500 милиона евра из Европског мировног фонда Кијеву.

„Мора да експлодира неки регион, све показује да ће Закарпатје највероватније експлодирати. Мислим да је процес почео. Зеленски, честитамо вам, браво, добро радите посао“, овако је Соскин прокоментарисао Сијартове речи о украјинском региону.

По његовом мишљењу, поступци председника Украјине доводе до „почетка грађанског рата“ у земљи.

Раније је „Њујорк тајмс” известио о растућем раздору између војног и цивилног руководства Украјине, због негативне реакције кабинета Зеленског на изјаве врховног команданта Оружаних снага Украјине Валерија Залужног о застој на фронту.

Новинари су подсетили да операције Кијева у последње време нису довеле до успеха, док се „Украјина суочава са појачаним руским нападима на истоку“.

Осим тога, у неким европским престоницама и међу члановима Републиканске партије у Сједињеним Државама, повећан је скептицизам у погледу помоћи Кијеву.

СКОТ РИТЕР: Војни удар у Украјини неће бити крај- Тада ће почети...

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА