Најновије

СКОТ РИТЕР: Војни удар у Украјини неће бити крај- Тада ће почети нешто друго

Међународни аналитичари не искључују могућност пада цивилне власти у Кијеву и доласка војске на власт.

Скот Ритер у интервјуу за „Гегенпол” не спекулише да ли ће војска желети да преговара са Русијом, али примећује дубоку политичку кризу како Украјине у целини тако и њене војске.

Војска је подељена на реалисте који признају пораз своје земље и оне који само желе да промене тактику и продуже сукоб. Ако владу у Кијеву сруше присталице мира са Русијом, радикали ће започети грађански рат, који ће Украјину довести до „тоталног колапса“.

Водитељ: Наставимо разговор о могућем војном удару у Украјини. Ако дође до таквог пуча, да ли ће војска започети мировне преговоре са Русијом? Хоће ли покушати да брзо окончају рат са Русијом?

Скот Ритер: Тражите од мене да уђем у умове људи које лично не познајем. Рекао бих ово, ако војска интервенише да уклони Зеленског, то је зато што желе фундаменталне промене у правцу политике у Украјини.

Једна таква промена политике сада би могла да буде усвајање стратешког одбрамбеног става како би се успоставила равнотежа са Русима, уместо да се жртвује војна моћ у бесмисленој контраофанзиви.

Да задрже своју војну моћ, и натерају Русе да плате високу цену за своје даље офанзивне операције. Ово је једна врста војног размишљања, и то ће бити размишљање људи који одбијају да прихвате да их је Русија поразила или који одбијају да се предају.

Други ће рећи да је и овај сценарио пун проблема, који ће на крају довести до потпуног уништења Украјине и да је истински патриотски чин покушај да се овај сукоб оконча што пре, како би се сачувао што већи део Украјине. могуће.

Схватите да може доћи до грађанског рата у Украјини, када се снаге које не желе да се предају окрену против људи који то желе. То би такође могло довести до унутрашње репресије.

Међутим, поента је да је Украјина у правој политичкој кризи, а она ће се само погоршавати. Јаз између цивилне владе Зеленског и његових војних команданата је дубок и могао би довести до потпуног колапса и насиља у Украјини.

ХАМАС ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ КАО ВОЈНА СТРУКТУРА: Саопштење израелске војске

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА