Најновије

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ: Руска војска масовно уништава опрему Оружаних снага Украјине „Ланцетима“ – муниције је све мање

Руске трупе онеспособљавају наоружање украјинске војске уз помоћ дронова Ланцет, изјавио је пензионисани генерал-мајор Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос у интервјуу за Јутјуб канал канала Дирецт ТВ.

„Непријатељ активно и масовно користи дронове. Ланцети директно уништавају нашу опрему“, рекао је он.

Према речима генерал, у појединим областима фронта активност украјинске артиљерије је значајно смањена због ограничене количине муниције. Оружане снаге Украјине такође имају проблема са ресурсима за мобилизацију, додао је Кривонос.

Ланцет дронове развила је компанија Зала Аеро. Способни су да гађају циљеве на дометима од неколико десетина километара.

Дронови носе бојеве главе тешке три или пет килограма различитих типова, у зависности од врсте мете. У верзији Изделие-52, такав дрон је опремљен са два крила у облику слова X и способан је за скоро вертикално понирање. У верзији Изделие-51, дрон је опремљен једним великим крилом у облику слова X.

У јулу је главни конструктор Зала Аеро Гроуп, Александар Захаров, рекао да ће нова генерација Ланцета у верзији Изделије-53 бити практично нерањива на противмере.

Нема даље – Време је да Украјина склопи мир

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА