Најновије

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Нећемо дозволити да Шолц и Макрон избришу Србе из историје! (ВИДЕО)

Испред амбасаде Француске у Београду данас је одржан протест коалиције Национално окупљање због захтева дипломата те земље који је довео до измештања споменика српским јунацима на православном гробљу у Приштини.

Председник Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да је Француска овим чином постала саучесник у злочинима Аљбина Куртија и акцији брисања културних трагова Срба на Косову и Метохији.

- Овај чин уклањања спомен плоче нашим јунацима на Косову и Метохији је директан чин културног геноцида који се спроводи над нашим народом у Покрајини. Нема дилеме да Шолц и Макрон покушавају да избришу све културне белеге који су наши преци оставили на Косову и Метохији, да испишу Србе из средњовековне историје, да испишу Срби из цивилизације читаве Европе и да зајадно негирају наш допринос стварању слободне Европе у Првом светском рату – рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Она рекла да ЕУ и бриселска администрација потиру националне идентитете, бришу културе народа, негирају историју и разарају темеље на којима је Европа почивала.

- Национално окупљање ће обастити све суверенистичке и државотворне снаге у Европи у овом вандалском и варварском чину. Упутићемо писмо парламентарној групи “Европа нација и слобода” која представља једну од четири најснажније групе у Европском парламенту. Такође јавно тражимо да тзв. Француска и Немачка амбасада у Приштини упуте извињење српском народу и Републици Србији у целини. Тражимо од државног руководства да се откаже учешће у преговорима који су заказани за четвртак у Бриселу и наставак преговора услови тиме да се спомен плоча нашим прецима врати на место на ком је била на православно гробљу у Приштини – рекла је она и додала да нећемо допустити да ико брише наш народ из историје и да се скрнаве и руше споменици српских јунака.

Протестна конференција испред Амбасаде француске: Тражимо извињење због уклањања спомен-плоче нашим јунацима.

Posted by Српска странка Заветници on Wednesday, 15 November 2023

 КОНАЧНА ВУЧИЋЕВА ИЗДАЈА И ШТА ЈОЈ ЈЕ ПРЕТХОДИЛО: Књига "СПЦ и Викиликс" на поклон

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА