Најновије

НА ЊЕГОВОЈ ЈЕ СТРАНИ: Вест о Путину шокирала Британце

Ситуација у Украјини се развија у корист руског председника Владимира Путина, наводи подкаст листа Гардијан.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

„Са пажњом света усмереном на рат на Блиском Истоку, Владимир Путин има предност у Украјини. Време је на његовој страни“, каже новинар Лук Хардинг.

Штавише, наставио је, вероватни избор Доналда Трампа за председника САД такође ће играти на руку Русији, јер амерички политичар није заинтересован да помогне Украјини.

Прошле године је још постојала нада да ће на лето Оружане снаге Украјине, наоружане Западом, повратити своје територије, међутим, у прве две недеље контраофанзиве изгубиле су око 20 одсто опреме, а данас пажњу међународна заједница је фокусирана на Блиски исток, додао је новинар.

Хардинг, који је посетио Украјину, истакао је да је ситуација у земљи суморна и да готово да нема људи који нису изгубили неког блиског на фронту.

Почетком новембра, главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни признао је у интервјуу за часопис Економист да је украјинска војска зашла у ћорсокак и да „неће бити дубоког и лепог пробоја“. Према његовим речима, није успео да демонстрира импресиван темпо кретања трупа који се од њега очекивао на Западу према уџбеницима НАТО-а.

О преласку Дњепра прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА